Ilmu Ladunni, nyata bila dipilih Allah walau pada budak mentah

Video di atas budak kecil bernama Sheikh Sharafuddin yang maklumat detailnya ada di ruang info video klip tersebut. walaupun dia bukan lah graduan yang ada ijazah, dalam umur 1 tahun dia telah pandai membaca quran dan dia boleh bertutur dalam 5 bahasa iaitu perancis arabic dan swahili tanpa pergi belajar….

dan ayat pertama yang diucapkan adalah ” kalau kamu beriman kamu akan diterima oleh Allah” yang dicakap dalam bahasa arab padahal dia bukan lah org arab.

dan dia juga berkata bahwa dia akan hafiz quran dan akan menghafal semua maksud quran pada masa itu umutnya baru 1 tahun setengah dan dia juga sembahyang 5 waktu sehari pada waktu itu..

budak ini dilahirkan dalam keluarga kristian dan sejak berlaku keajaiban pada budak ini… ibu bapanya pun memasuki agama islam… begitu hebatnya kuasa Allah. tak terjangkau oleh akal….

dan org islam yang telah melihat kejadian ini telah beriman dengan Allah dengan sebenar benarnya dan org kafir yang telah melihat kejadian ini telah memasuki agama islam..

dan skrg ini dia telah bergelar sheikh sharifuddin dan skrg dia telah berumur 5 tahun dan sudah tahu semua isi quran.

Kisah seperti ini pernah terjadi kepada Sidi Ali Zainal Abidin ( cicit Rasulullah s.a.w ) ketika beliau masih kecil yang mana mampu menjawab dan mengajar ketika belum lagi berguru dengan mana mana guru di zaman beliau ketika itu. Bila ditanya; dia menjawab ; zat ku zat ayahku dan ilmuku ilmu ayahku…

‘ Dan Allah memberi rezeki ( termasuk ilmu ) kepada sesiapa sahaja tanpa ada hisab ‘

2 Responses

  1. aku ingin tahu caranya

  2. ass.wr,bagaimana perkembangan terakhir seikh sharifuddin saat ini,mengapa tdk diundang ke indonesia sbg penganut islam terbesar di dunia saat ini….untuk berceramah…
    semoga hamba Allah tersebut,selalu diberikan kesehatan,untuk mendakwahkan ajaran Nabi MUhammad SAW..amin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: