Forum Memeluk Islam ; Wajarkah Majlis Peguam campur tangan isu Agama Rasmi Malaysia melalui Forum Memeluk Islam ?

Penat membaca isu Forum memeluk Islam ? Anda boleh dengar dan lihat tanpa perlu membaca dengan tayangan video di bawah ini :

Video Malaysiakini tentang Protes

Menariknya , Pertubuhan Kebajikan Islam dan Dakwah ( PEKIDA ) juga turut mengecam tindakan tersebut dan turut membuat laporan polis seperti berita di bawah :

klik imej untuk zoom in

Baca juga bantahan Persatuan Peguam Syarie Malaysia isu Forum ini dari portal mStar Online :

Hikmahnya ialah ; Forum ini telah menyatukan semua parti tidak kira PAS, UMNO, PKR di atas satu gerakan menyeluruh bagi menentang usaha mencemar Islam. Ia turut disokong NGO NGO Islam yang turut hadir bersama sama memprotes Forum tersebut.
Syabas !!!!

2 Responses

 1. Saya harap saudara tak kisah,saya pautkan blog ini sbg blog ‘Pejuang’.Kalau xsetuju bagitau.Harap dpt bekerjasama dan berkongsi buah2 fikir..t.ksh.

 2. Daripada banyak hal anti-Wahabi yang ditulis dalam blog ini, saya pelik kamu orang tulis apapun saya tak tahu.

  Biar saya cerita sedikit. Anak saya pernah belajar di Kuantan ambil bahagian electronics. Sekarang dia dibuang sekolah kerana ada budak Melayu (dia bukan Wahabi)menuduh anak saya itu mencuri motosikal. Anak saya ditahan polis, dibuat berbagai tuduhan palsu terhadap anak saya, dipaksa mengaku membuat jenayah walaupun dia tidak buat kerana pihak polis siksa dia begitu sakit sekali. Kemudian dia dipenjarakan dengan penuh airmata kerana fitnah seorang Melayu.

  Saya seorang berketurunan China. Apa boleh saya buat, polis Malaysia zalim, mahkamah Malaysia zalim dan orang Melayu zalim. Kamu kata orang Wahabi zalim. Tapi orang Wahabi tak kacau saya. Anak saya masuk penjara dan disiksa oleh polis, orang Melayu Sunni tak dapat tolong saya.

  Sekarang kita bertanya, siapa orang baik, siapa orang jahat ? Anwar Ibrahim dituduh liwat, kamu tulis dalam blog ini seolah-olah Anwar Ibrahim patut dipenjarakan 20 tahun ?

  Saya tidak soal orang itu Wahabi atau Sunni, tapi bagi anak saya yang disiksa oleh polis dan orang Melayu, adakah saya patut tanya polis itu Wahabi atau Sunni ?

  Anak saya pernah berkata, dia dianiaya oleh orang Melayu, hanya Tuhan sahaja akan menghukum mereka.

  Yang saya hairan, kamu orang sibuk fasal Wahabi, tapi orang yang dianiaya bukan urusan kamu ? Ya..satu hari nanti saya akan pukul orang zalim, tapi saya tak tanya dia tu Wahabi atau Sunni. Barangkali saya akan pukul orang UMNO kerana UMNOlah yang buat polis jadi jahat. Bolehjadi saya akan pukul kamu menyokong orang zalim.

  Ya..saya sokong Anwar Ibrahim kerana mencari keadilan. Saya rasa orang Melayu macam kamu patut dilaknat kerana setuju dengan polis dan orang UMNO yang menuduh Anwar Ibrahim meliwat ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: