Hina Negaraku Hina Islam – Timbalan Mursyidul Am PAS ; ingatan kepada kempen bendera terbalik pembangkang

Kenapa saya paparkan kenyataan Dato Haron DIn di blog saya ini, kerana saya ingin memberitahu sesuatu yang saya temui di tulisan beliau.

Dengan disiarkan di laman berita rasmi PAS, ia menjadikan kata kata yang mungkin terlepas diberi publisiti oleh ahli politik dan masyarakat negara kita sedangkan ia relevan dengan isu sekarang ; pilihanraya kecil Permatang Pauh dan juga bakal Perdana Menteri ( jangan baca : dalam mimpi ) iaitu Anwar Ibrahim.

Anwar Ibrahim setakat ini tidak memberi respon terhadap perbuatan menghina simbol kebanggaan negara kita dan semestinya beliau tidak boleh berbuat demikian kerana ia boleh meningkatkan lagi tanggapan bahawa beliau mempunyai dua kerakyatan iaitu Amerika dan Malaysia hingga tidak kisah bab bendera negara diterbalikkan atau dihina sesuka hati.

Malang juga penyokong PAS turut sama menjadikan isu kempen bendera terbalik ini sebagai satu isu ringan dan hanya tindakan protes ala negara barat hingga turut menyokong kempen yang dimulakan oleh Kickdefella ( Syeih Azidi ) orang kuat Naib Presiden PAS. Malang bagi bangsa Melayu kerana yang membuat kempen ini juga dari bangsa Melayu sendiri sedangkan merekalah sepatutnya yang mempertahankan simbol kedaulatan Malaysia ini dari dihina dan dibalikkan oleh sesiapa sahaja.

Sepatutnya mereka menjadi ahli PAS yang hormatkan negara seperti mana yang dicontohkan oleh Timbalan Mursyidul Am PAS sendiri berkenaan isu penghinaan lagu negaraku oleh pelajar Malaysia berbangsa Cina tahun lepas.

Moga sorotan ini dapat menyedarkan ramai yang berminat ilmu politik dan suka berpolitik agar menjadi ahli politik yang bijaksana dan tidak mengikut membuta tuli saranan ‘ terbalik’ yang suka mencetuskan huru hara dan demonstrasi di jalan jalan raya termasuk alam siber.

Klik di sini isu kempen bendera terbalik di Tranung Kite Online

Tambahan : Nik Aziz sendiri menghina Rasulullah s.a.w dengan tidak langsung apabila mengatakan Nabi mengamalkan kronisme sedangkan ia dianggap jijik dan bertentangan dengan Islam sendiri.

Ini tentu perlu dibaca dengan lebih dekat lagi oleh penyokong Islam dalam parti PAS.

Sokong bawa Rebah berlainan Sokong membawa Gagah !!!!

https://i2.wp.com/cache.daylife.com/imageserve/01DbfxYc9xcpK/610x.jpg

2 Responses

 1. sbnrnya, dlm Islam yg terdapat dlm hadith, pemberian yg dberikan pada org lain dpt 1 pahala (besar mana pahala tu dlm ilmu Allah la), manakala yg pemberian pd ahli kerabat dpt 2 pahala. carila kalo rajin ( kalo rajinla). jika ahli kerabat ada kelayakan iman, ilmu, dan pengalaman maka diutamakan pada kerabat kerana dgn itu dia dpt berbakti pd ahli kuaga dia dn msyrkt dia serta elak ahli kuaga dr meminta2 dr manusia lain. asalkan tidak makan duit gelap sudahla. ana pelajar hadith, ana tahula fiqh hadith, saudare

 2. Baguslah belajar hadis….tapi yg diberi tu milik kita dan diberi isteri anak kita…

  tapi menantu tu diberi jawatan milik siapa ? Nik Aziz ???

  enta kena belajar juga antara milik Nik Aziz dan mana milik kerajaan negeri..

  juga belajar juga kuasa eksekutif. kuasa kerajaan negeri. kuasa federal.

  juga belajar ilmu cuci hati takut taksub membuta tuli dan lupa Islam bukan milik sesiapa…tetapi diwariskan kepada ahlinya dari yang takutkan Allah..

  takut Allah dengan membiarkan gambar menangis digantung merata negeri…?

  Hahahaha….ada orang tak perasan ke? Nak jadikan air mata tarik simpati rakyat ??? tak ubah macam Mahathir menangis juga ???

  Maaf… Biarkan minda anda bebas berfikir luas seketika.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: