Gambar Bulan Yang Dibelah Oleh Nabi Muhammad s.a.w 1400 tahun lampau

bulan-terbelah-2.jpg

kisah lanjut klik sini http://utusan.com.my/utusan/

dan kisah manusia saintis barat yang tidak beriman menggunakan USD 100 juta untuk memperolehi kebenaran mukjizat Nabi Muhammad s.a.w di sini http://fisan.wordpress.com/

lagi huraian sangat menarik mari tengok di sini http://pantjasurya.wordpress.com/2008/09/11/misteri-terbelahnya-bulan/

Ternyata Nabi bukan manusia biasa bahkan Baginda adalah permata  antara batu biasa..

Allahumma Solli Wasallim Wabaarik Alaih

Advertisements

6 Responses

 1. Salam, Saya tidak banyak membaca tentang Wahabi, tapi ada la sikit2, di Pusat Pengajian Islam Nilam Puri ada seorang pensyarah dikatakan Wahabi. Saya keliru kerana di Malaysia kita tentang Wahabi sedangkankan Kerajaan Arab Saudi sendiri berfahaman Wahabi, sesiapa boleh huraikan. Sekian, terima kasih.

  • di Iran syiah..tak pelik pun.grand design sudah diatur agar kita berpecah dalam mazhab sesat macam wahabi dan syiah. buat kajian lagi moga bertemu kebenaran.

  • HANYA PONDOK SAHAJA TEMPAT YANG MEMPERTAHANKAN AHLI SUNNAH WAL JAMAAH.KESILAPAN BESAR UMAT ISLAM MEMPERKECILKAN INSTITUSI PONDOK.SEKARANG LIHAT APA SUDAH JADI…

  • Hanya Pondok shj tempat pertahankan ahli sunnah wal jamaah.Kesilapan besar umat islam memperkecilkan
   pondok.Bila ada kematian baru nak cari.Sekarang apa sudah jadi

   • kita kena pertahan dan perkasakan pondok2 di negara kita….jihad ilmu perlu diperkukuh..sekarang ramai ahli ilmu diracuni racun politik hingga kotorlah mata hati mereka.

 2. Kerajaan ibnu saud sekarang ni,telah menjadi kerajaan hasil memerangi raja ahli sunnah sebelumnya.Ramai ahli sunnah sebenar kena bunuh dengan mereka.Memanglah islam datng dari mekah,tetapi dah berapa puluh kali berganti pemerintahan.pemerintahan sekarang memang berhaluan wahabi..Ibnu saud dahulunya menggunakan faham Muhammad abdul wahab dalam menyatukan Islam di bawahnya secara paksa.Ini adalah gerakan politik pribadi Ibnu saud,bukan gerakan agama.Muhammad abdul wahab jadi umpan untuk tujuan politiknya itu.Fahaman inilah menjadi wahabi.Di dalam konputer anda ada banyak sejarah wahabi.Bacalah.Banyak tak larat nak cerita disisni.Baca Wahabi Expose.lagi dahsyat rahsia wahabi.yang kadang-kadang menamai nama mereka sebagai kaum muda,atau salafi,dan mereka mengaku ahli sunnah lebih kuat dari kita mengaku.Mrereka ni ulama kecil hujung zaman yang menentang ulama muktabar dahulu.Orang-orang kecil ini,jadi ikutan ramai juga kerana ulama yang besar dahulu dah meninggal.Kalau dah tak ada batu besar batu sebesar penumbuk pun orang akan sangka besar.Salah lihat siapa lebih besar siapa yang lebih kecil inilah yang jadi punca puak wahabi ini di ikuti.Semuga Allah tolong jaga faham kita,supaya jangan tersasar.Tak kira di mana,kita mesti berdoa supaya dapat fahaman terbaik dalam agama.”Sesungguhnya Allah itu,atas segala sesuatu dia berkuasa.”-Alquran.Jauhi wahabi.Anda boleh sesadari jalan sebenar.wallhuaklam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: