Hj Hadi Adalah Wahabi Anti Maulid Nabi !

Wahabi memang anti Maulid nabi.

Wahabi benci Nabi dipuji dipuja.

Wahabi gemar diri mereka dipuji dipuja.

Wahabi memang selalu bidaahkan perkara sunnah dalam hidup kita.

Nabi manusia luar biasa kekasih Allah Maha Esa.

Marhaban Ya Maulid Nur !

Advertisements

7 Responses

 1. MAULIDUR RASUL SAW 1431: DI MASJID AL-FALAH USJ 9
  pada :
  1)
  ISNIN , 14 FEB 2011
  (11 RABIUL AWAL 1432)
  BERMULA JAM 6.00 PETANG

  BERSAMA
  – HABIB MAHDI BIN ABU BAKAR AL-HAMID
  – HABIB ALI ZAINAL ABIDIN AL-HAMID ,

  2)
  SELASA , 15 FEB 2011
  (12 RABIUL AWAL 1432)
  BERMULA JAM 3.30 PAGI
  QIYAMULLAIL
  &
  BACAAN BURDAH (oleh Kumpulan Nasyed Ahbab Mustofa)

  KAMI BERBESAR HATI MENJEMPUT ANDA SEKELUARGA KE MAJLIS INI …

  LAIN-LAIN MAJLIS ILMU : http://www.facebook.com/pages/PONDOK-HABIB/295419981998

 2. Siapakah manusia yg lebih mencintai Nabi Muhammad saw. selain dari sahabat-sahabatnya radhiaALLAHUanhum?. Adakah sahabat-sahabat Beliau saw. ini menyambut maulud Nabi sebagaimana orang-orang jahil yang mengaku menyintai Nabi menyambutnya?

  • soalnya senang : adakah kecintaan umat selepas zaman sahabat itu sama cinta dgn sahabat ? adakah perayaan maulid dibuat utk kukuhkan cinta kepada Rasul atau sebaliknya? fikir panjang sikit ye eddy

 3. dia cakap , jangan jadi penipu besar masa sambut maulid nabi ; iaitu jangan jadi orang yang sekadar celebrate tapi tak penah beramal.

  jadi lah umat yang sentiasa mengamalkan ajaran islam secara MENYELURUH barulah mempamerkan agama ISLAM yang sebenar, baru nabi Muhammad saw sejuk hati nak mengaku umat.

  • betul betul ..hakikat yang nyata ,,,nabi diutuskan bukan untuk disambut kelahiran baginda tetapi sebagai utusan Allah yang dijadikan contoh oleh umatnya.nak sambut tak salah tetapi sambutan wajib disi dengan ilmu dan risalah dakwah baginda saw untuk menjadi hamba Allah yang taat kepada Allah dan rasulNYA..

 4. Modus operandi ustaz moden ni memang betul-betul sama seperti yang digunakan freemason dalam rencana mereka menjahanamkan Islam. Sungguh-sungguh mengelirukan. Saya menasihatkan kepada semua pembaca web blog ini, agar-agar berhati-hati dengan messages yang hendak diutarakan oleh blogger ini. Baik yang tersirat mahu pun yang tersurat (implicitly or explicitly). Janganlah kita jadi seperti orang Arab ketika kejatuhan Sistem Pemerintahan Khalifah Islam (Islamic Democracy) yang sanggup bersekongkol dengan British dan Zionist hanya untuk melihat kehancuran sistem khalifah. Ketika itu British telah menggunakan dua cara meracuni pemikiran orang Arab. British menggunakan Nasionalisma sebagai senjata bagi membangkitkan nafsu marah bangsa Arab agar melawan terhadap bangsa Turki yang memegang tampok pemerintahan khalifah ketika itu dan seterusnya British telah menggunakan Secularisma versi Arab yang digelar “Fahaman Wahhabi” untuk menghapuskan sama-sekali pemerintah islam dalam semua aspek kehidupan orang Islam. Taktik yang sama juga digunakan oleh penjajah British ketika menyerang pemikiran orang Melayu di Tanah air kita. Itulah sebabnya cara pemerintahan negara kita ini lebih kurang sama dengan cara yang diamalkan di negara-negara Teluk lebih-lebih lagi Saudi Arabia yaitu lebih mirip kepada “Wahhabi” (seperti yang dirancangkan oleh British). Itu sebabnya hukum syariah tidak dapat ditegakkan sepenuhnya.
  1. Nasionalisma = Senjata Penjajah British bagi memporak-perandakan sesebuah negara yang hendak dijajah
  2. Wahhabi = Fahaman Sekularisma Versi Arab, senjata Penjajah British bagi menghancurkan Sistem Pemerintah Islam (Kenegaraan, Ekonomi, Kebudayaan & Social, dsb)
  3. Sistem Pemerintahan Khalifah = Sistem Demokrasi Islam

 5. Alhamdulillah sekurang kurangnya ustaz moden melampirkan bukti kenyataan haji hadi dengan dengan kukuh walaupun tidak secara lengkap dan menyeluruh… apa yang saya faham dengan kenyataan haji hadi adalah beliau tidak menghalang maulid Nabi cuma beliau menyeru umat Islam mengikut dan mengamalkan ajaran yang ditinggalkan Rasulullah secara menyeluruh sehingga kiamat barulah Maulid Nabi lebih bermakna kerana kita mengamalkan wasiat Rasululah..berlapang dadalah wahai ustaz moden, berbeza pendapat itu baik tetapi janganlah terus menghukum dan menuduh tanpa bukti yang kukuh… daripada kita saling tuduh menuduh adalah lebih baik kita bersatu hati di dalam masalah ummah..bersatu tidak semestinya dalam aspek politik mungkin lrbih kepada aspek ekonomi,pendidikan,agama,sosial dan sebagainya…sehebat hebat Khulafa Arrasyidin mereka tetap dibangkang oleh rakyat dalam sesuatu perkara…kita takkan nampak apa kelemahan kita melainkan orang lain yang akan nampak dan jika kita ingin tahu dimana kekautan kita maka tanyalah kepada orang lain bukannya diri sendiri…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: