Stesen Angkasa Nama Nabi Muhammad

Nama Nabi Muhammad di Stesyen Angkasa Lepas

DOHA- Kumpulan Ilmuwan Islam sedang merancang projek besar di luar angkasa. Mereka hendak meluncurkan stesyen angkasa bernama Muhammad I pada tahun 2013. Nama ini diambil bersempena nama Nabi Muhammad sallallahu ‘alaihi wasallam.

Ini adalah jawapan sains untuk dunia agar lebih mengenali Nabi Muhammad,” ujar Radhouane Fakir yang merupakan  seorang ilmuwan Kanada kelahiran Maghribi yang terbabit dalam projek tersebut, seperti yang dipaparkan oleh akhbar Gulf Daily News. Menurutnya lagi, projek ini tidak hanya dlancarkan sekali tetapi ia akan berterusan ke projek seterusnya.

Selepas berjaya melancarkan stesyen Muhammad I, kumpulan ilmuwan Muslim ingin melancarkan stesyen angkasa Muhammad II. “Muhammad II akan kami lancarkan tahun 2015,” ujar Fakir. Menurutnya lagi, projek ini juga bertujuan menunjukkan bahawa dengan mengikuti ajaran Nabi Muhammad sallallahu ‘alaihi wasallam, umat Islam akan lebih maju pencapaiannya.

Ia juga ingin ditujukan kepada dunia untuk mengingatkan betapa pentingnya peranan Nabi Muhammad dalam mengembangkan peradaban manusia. Pelancaran stesen Muhammad I bakal menelas perbelanjaan sebesar 100 juta dolar AS manakala perbelanjaan bagi pelancaran stesen Muhammad II dianggarkan sebanyak 1 bilion dolar AS.

http://azridulblog.blogspot.com/2011/04/nama-nabi-muhammad-di-stesyen-angkasa.html

Advertisements

4 Responses

  1. dari satu sudut, sangat membazir duit..
    aula kan aulawiyat…

    • dari sudut orang yang jumud memang la membazir. abih tu tengok tv tu tak membazir? surf blog2 tu tak membazir? langgan astro tu tak membazir?

      • ye la…perkara bebaik kata membazir…perkara yg lebih ke arah merosakkan akidah serta memudaratkan nyawa ok pula…bodo punye fitri…ko belanja awek ko lagi membazir….. isss sakit ati aq….. perkara baik xperlu diperlekehkan la…

  2. fitri…nie perkara baik la xperlu di perlekehkan….ko tu belanja awek ko xmembazir ke…. isss banggang punye org buat aq sakit ati jw.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: