Ulama Kita

Habib Arifin.jpg

masri002.jpg

hbsalim003.jpg

Habib+Ali+Kwitang.jpg

Habib+Muhd.jpg

Kramat+Empang+Bogor001.jpg

Habib+Zain.jpg

almalki1_.jpg

syaikh+usman+penanti001.jpg
2 Comments

Syaikh+Ahmad+Khatib+Sambas001.jpg

qusyairi001.jpg

auliafz0.jpg

tokkenali2.jpg
4 Comments

Image1.jpg

17 Responses

 1. Salam,pertanyaan buat rakan blog yang mempunyai Sholawat Taghfir,Habib Sholeh bin Muhsin Al-Hamid?Sudi kirannya memaparkan disini.

 2. tak tahu…nanti saya carikan.tq datang

 3. Sholawat yang rasulullah ajarkan kepada sahabat sepertimana yang dibaca dalam solat kan lebih aula. Kalau kita kata ada yang lebih hebat dari sholawat yang rasululah ajarkan, nampak seolah olah melebihi kehebatan sholawat yang diajarkan oleh rasulullah.

 4. “Perkara ini mungkin salah namun jika benar maka JAKIM perlu di’segar’kan kembali dari ‘najis Wahaby’ atau tidak mustahil MALAYSIA boleh menjadi negara Wahaby yang menyokong Islam Liberal seperti homoseks /liwat dan lain lain lagi yang merosak akidah Umat.”

  – sy musykil, bagaimana saudara mengatakan wahabi menghalalkan liwat? dari mana info yg saudara perolehi sehingga dgn yakin saudara mengatakan sedemikian. sy hanya ingin mendapatkan kepastian.

  “Moga Allah memelihara akidah kita dari ‘bom’ ciptaan Zionis Israel bernama Wahaby atau apa juga namanya samada Syiah, Muktazilah, Khawarij atau Ajaran Sesat setiap masa.”

  > mengapa menyamakan org yahudi dgn org Muslim? adakah saudara TERLALU SOLEH sehingga boleh menyamakan org yg beragama Islam dgn org kafir? ataukah setelah bergelar ‘ustaz muda’, saudara boleh ‘blame’ muslim lain sesuka hati??? jgn lupa, ‘ustaz’ zmn skrg pn dh suka buat maksiat…

 5. Salam,

  Di mana sy boleh membeli kitab tauhid Sheikh Zainal Abidin bin Muhammad al-Fathani di kawasan Kuala Lumpur/Damansara/sg.buloh/gombak

  w’salam.

 6. Nabi pernah bersabda ke Umar. ” Jangan kamu sanjung aku keterlaluan sebagaimana nasrani menyanjung Isa putra Mariam, panggil saja aku Abdullah (hamba Allah) dan Rasulullah (utusan Allah)” . Cuba fikirkan semasa hidup pun nabi tidak mahu umat menyanjungnya berlebih-lebihan ini pula sesudah wafatnya.- Ini bukan bermakna kita membenci rasul tapi kita menyanjung dan mengikuti sunahnya. Ini buktilah bukti kasih kita kepada Rasul setelah cinta kepada Allah. wassalam

 7. WAHABI PUN USLAM JGK WEHHHHHHHHHHHHHHHH
  SEPATUTNYA PUAK KITO TEGUR LA PUAK WAHABI NI

 8. PAHTU SO LAGI. KALU KITA PERGI MEKAH LAGU MANA MAYE KITO. SAH KO.SEBABNYA TOK IMAN WAHABI,CUBA OYAT SIKIT

 9. PAHTU SO LAGI.BAGI PEMIMPIN ISLAM YANG TOLAK HUDUD DAN MEMPERSENDAKAN HUKUM ALLAH , LAGU MANA HUKUMNYA

 10. ALLAHU AKBAR

 11. ana rasa empunya blog ni byk2 la bertaubat….terlalu yang menyimpang daripada ajaran Islam…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: